Casado Sport Management

Fitxatge Barça B

Santos Mingo, a punt d'incorporar-se al filial blaugrana

S'espera que la setmana vinent quedi tot resolt, i el jove jugador signi amb el Barça per les properes temporades

Només queden pendents petits serrells per tancar l'acord econòmic amb la nova Direcció de Boca

El central argentí podrà coincidir aviat amb Piqué, el seu ídol

instagram
Carles Aguilar|@charlyplanter | 24 Gener, 2020

Fa uns dies va transcendir un imminent reforç sorpresa per la defensa del filial de Garcia Pimienta. Un tapat a qui quasi ningú coneixia fins aleshores. Arriba d'un club potent, dels top a Sud-amèrica. Central esquerrà, que és una de les demarcacions més buscades i valorades per tots els clubs. Una "rara avis" pel Barça, tenint en compte la dificultat que té jugar de central al club blaugrana. Tot un repte i una aposta per ambdues parts....


Santiago Ramos Mingo, nascut el 21 de novembre del 2001 -encara és juvenil- a Córdoba (Argentina), tot i ser esquerrà, pot jugar amb solvència al perfil dret. Destaca per ser un jugador agressiu -ben entès-, amb una sortida neta de pilota, anticipació, segur en el tall, i molt potent. Amb una alçada de 185 cms, té una gran capacitat de salt -de petit havia jugat a basquet-, de la que en treu molt partit a ambdues àrees. Tècnicament és molt bo, donat que fins als 13-14 anys el feien jugar d'extrem, quan jugava al Club Deportivo Atalaya. Una ferma aposta personal de Jose Mari Bakero, gràcies a un contacte molt fiable. Després de veure'l jugar, no tenia dubtes; s'havia de fitxar el més aviat possible, sense més filtres.... Un reforç que aportarà un plus de qualitat i seguretat a l'eix defensiu del filial, actualment només amb Cuenca de central esquerrà, però es troba lesionat.

La passada setmana ja va visitar les instal·lacions de la CE Joan Gamper, i s'espera que torni a Barcelona la setmana vinent i pugui signar el seu nou contracte en blaugrana, probablement fins a 2024, un cop el jugador tingui a la mà la doble nacionalitat -té família a Espanya i Itàlia-. No ocuparia plaça d'extracomunitari.... Amb ell estarà també el seu germà, Matías, un any més gran (2000), que és porter (1'96), i va coincidir amb Santiago Ramos a les categories inferiors del club "bostero". Ara buscarà fer-ho a Catalunya.... L'altre germà, Franco (1997), amb qui també van coincidir a Boca, va marxar l'any passat a jugar a Toronto (MLS).

Ramos Mingo no va voler signar contracte professional al fer els 18 anys, i el Barça va aprofitar el buit de poder que hi havia al club xeneize, que el va apartar temporalment de l'equip. Al desembre es van fer eleccions, i Juan Román Riquelme, dos exjugadors de Boca, (Bermúdez i 'Chelo' Delgado), coneguts pel Barça per haver guanyat la Intercontinental al Real Madrid, i l'actual president, Jorge Ameal, quan van arribar al club, ja es van trobar amb "el pastís a taula".... De tota manera, Boca té alguna cosa a dir al respecte, i tot i reconèixer que va haver-hi un error intern al club, no s'ha quedat de braços plegats i vol treure'n rèdit econòmic. No s'espera que hi hagi problemes, i de fet els clubs ja estan negociant un acord. El Barça, que té molt bona relació amb Boca, i lògicament la vol mantenir, a més de la quantitat corresponent als drets de formació, abonarà una quantitat compensatòria, pactada entre els clubs.


Afegeix el teu comentari a aquesta notícia